Σειρά ψηφιακών περιοδειών εγκαινιάζει σήμερα το Κίνημα Αλλαγής σε μία προσπάθεια να δηλώσει ‘παρών’, με ιδέες και προτάσεις που συνιστούν κατά το ίδιο τη βάση για προοδευτική διακυβέρνηση, αλλά και να συσπειρώσει τον χώρο του στον δρόμο προς τις εσωκομματικές και -εφόσον προκύψουν νωρίτερα- τις εθνικές εκλογές.

Αποδεικνύοντας πως εννοούσε κάθε λέξη από την φράση της «μένουμε ασφαλείς, αλλά όχι αδρανείς», η Φώφη Γεννηματά μπαίνει μπροστά στην προσπάθεια και ‘ταξιδεύει’ με εικονικό τρόπο σήμερα στην Ήπειρο, για να μιλήσει μαζί με τον Νίκο Χριστοδουλάκη στην πρώτη ψηφιακή περιοδεία, στα Ιωάννινα. Θα ακολουθήσουν δύο ακόμα αντίστοιχες εκδηλώσεις, αύριο Τρίτη, σε Άρτα και Πρέβεζα-Θεσπρωτία, με άλλα στελέχη του οικονομικού επιτελείου και του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής, καθώς και σύσκεψη με τοπικούς Νεολαίους και άλλη με Υγειονομικούς. Στόχος εξάλλου, είναι να ‘σαρώσουν’ την Περιφέρεια Ηπείρου, όπως και κάθε άλλη στη συνέχεια, αφού οι ψηφιακές περιοδείες μέλλουν να συνεχιστούν ως τα τέλη Μαΐου και στο πλάνο ακολουθούν κατά σειρά η Δυτική Ελλάδα, το Νότιο Αιγαίο, η Πελοπόννησος, η Στερεά Ελλάδα, τα Ιόνια Νησιά, η Κεντρική Μακεδονία, η Κρήτη, η Δυτική Μακεδονία, η Θεσσαλία, η Ανατολική Μακεδονία-Θράκη και το Βόρειο Αιγαίο.

Με τον τρόπο αυτό, στο Κίνημα Αλλαγής θέλουν να ενημερώσουν αναλυτικά τους πολίτες για τις θέσεις τους γύρω από την Οικονομία και δη την δέουσα αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης και ταυτόχρονα να ‘ζωντανέψουν’ ξανά τον χώρο τους, δηλώνοντας ‘παρών’. Στην όλη προσπάθεια ανασυγκρότησης της παράταξης με εξωστρέφεια, όπως την περιγράφουν, τα στελέχη του κόμματος θα επιχειρήσουν μεταξύ άλλων να έρθουν σε επαφή με όλους τους τοπικούς κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς, με παλιότερα στελέχη του χώρου, αλλά και με νέους υποστηρικτές, καθώς και να καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις στον δρόμο προς την ‘προοδευτική διακυβέρνηση’ όπως εκείνη την οραματίζεται και πάντως με το Κίνημα Αλλαγής πρωταγωνιστή.

Στις ψηφιακές αυτές εκδηλώσεις τους, τα στελέχη του Κινήματος Αλλαγής θα κινούνται σε τρεις άξονες. Πρώτον, θα ασκούν σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για την κατάσταση στην ελληνική Οικονομία, όπως διαμορφώνεται μετά και από έναν χρόνο πανδημίας, με lockdown-ακορντεόν, όπως τα περιγράφουν και έλλειψη συγκροτημένου σχεδίου, με όποιες συνέπειες αυτά επιφέρουν. Θα της αποδίδουν ‘συντηρητικές’ λογικές στην αντιμετώπιση των προβλημάτων, στηρίζοντας περισσότερο τους μεγάλους και τους ισχυρούς, έναντι των μικρών και μικρομεσαίων και θα κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για το τι μέλλει γενέσθαι στο επιχειρείν μετά το ‘άνοιγμα’ της οικονομίας.

Εν συνεχεία, τα στελέχη του Κινήματος Αλλαγής θα καταθέτουν συγκεκριμένες και ρεαλιστικές προτάσεις, με στόχο «να μείνει όρθια η κοινωνία και ζωντανές οι επιχειρήσεις», όπως λένε στην Χαριλάου Τρικούπη, χωρίζοντάς τις σε μέτρα για τις επιχειρήσεις, τους εργαζομένους και τους ανέργους, αλλά και τους εξίσου πληττόμενους αγρότες και κτηνοτρόφους. «Κλειδί» για το μέλλον θεωρούν την ορθή και αποτελεσματική αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, το οποίο και αντιλαμβάνονται ως την μεγαλύτερη και τελευταία ίσως ευκαιρία για την χώρα.

Τρίτον, θα εξηγούν αναλυτικά την εναλλακτική λύση που προτείνει το Κίνημα Αλλαγής ως εκφραστής της προόδου. Με μότο «κανένα ευρώ χωρίς αναπτυξιακή διάσταση, κανένα ευρώ χωρίς κοινωνική ανταποδοτικότητα», θα αντιπαραβάλλουν τη δική τους προοδευτική πρόταση απέναντι στην ‘οπισθοδρόμηση’, όπως περιγράφουν το σχέδιο της ΝΔ. Καταθέτοντας συγκεκριμένο σχέδιο υπέρ της ανάπτυξης με κοινωνική προστασία και αντιμετώπιση των ανισοτήτων, μιλούν ακόμα και για επιμέρους μεγάλες αλλαγές, όπως ο οριστικός τερματισμός στις πολιτικές λιτότητας της Ευρώπης, πράγμα που σημαίνει την ανάγκη να πάψουν μετά από αυτή την κρίση οι δυσβάστακτοι στόχοι για πρωτογενή πλεονάσματα, υψηλούς φόρους και περικοπές δημοσίων δαπανών, αλλά και για μεταρρυθμίσεις στο κράτος, την εργασία και τις εργασιακές σχέσεις.

Στην Χαριλάου Τρικούπη τονίζουν τέλος, ότι το πρόγραμμα για το Ταμείο Ανάκαμψης ξεπερνά την κυβερνητική θητεία της ΝΔ, για αυτό και δεν υπάρχει ‘λευκή επιταγή’ για να το διαχειριστεί η παρούσα κυβέρνηση όπως κρίνει. Σε αυτό το πλαίσιο, ζητούν το όλο θέμα να έρθει στη Βουλή και να συζητηθεί εκεί θεσμικά και ενώπιον του ελληνικού λαού.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ipolitiki.gr.