Την κλιμάκωση της έντασης μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων παρακολουθούν με ενδιαφέρον στο Κίνημα Αλλαγής, όπου κάνουν λόγο για ‘στημένο δίπολο’ και ‘τεχνητή πόλωση’. Πίσω τους, μάλιστα, δεν είναι λίγοι όσοι διακρίνουν σκηνικό εκλογών. Ένα σενάριο, που δείχνει πλέον όλο και πιο πιθανό, ακόμα και για το ερχόμενο φθινόπωρο, στον βαθμό που θα επιτρέψει κάτι τέτοιο η εξέλιξη της πανδημίας στην χώρα μας.

Για ‘χρησιμοποίηση’ της αστυνομικής βίας, ως το μέσον ώστε ο Κυριάκος Μητσοτάκης να στρέψει τα βλέμματα μακριά από την ανικανότητα της κυβέρνησής του να διαχειριστεί με επιτυχία την προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας και των συνεπειών της, μιλούν στο Κίνημα Αλλαγής. Παράλληλα, κάνουν λόγο για προσπάθεια συσπείρωσης του δεξιού ακροατηρίου, που εμφάνιζε κάμψη όλο το προηγούμενο διάστημα, κάτι που για πολλούς προδίδει ενδόμυχες σκέψεις περί εκλογικού αιφνιδιασμού.

Την ίδια ώρα, ο Αλέξης Τσίπρας, φαίνεται να μην μπορεί να κάνει διαφορετικά από το να ακολουθήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε αυτόν τον ‘χορό για δύο’. Μη ξέροντας μάλιστα τι άλλο να κάνει, καταφεύγει -καθώς λένε- και πάλι στον λαϊκισμό, ελπίζοντας στη συσπείρωση του δικού του κόσμου, την ώρα που η Κουμουνδούρου δεν μπορεί να βρει βηματισμό. Αντίθετα, για τους παροικούντες την Χαριλάου Τρικούπη, στην Κουμουνδούρου, εξακολουθούν να εμφανίζονται ‘κολλημένοι’ στις εμμονές και τις ιδεοληψίες τους, ενίοτε να ταυτίζονται με ισχνές μειοψηφίες ή και να επιδεικνύουν ανευθυνότητα, καλώντας σε συγκεντρώσεις τους πολίτες εν μέσω πανδημίας, χωρίς πάντως πολιτικό αποτέλεσμα.

Ακόμα και την απόφαση η συζήτηση για την βία να περιοριστεί μεταξύ των δύο πολιτικών αρχηγών στη Βουλή, δεν την είδαν με καλό μάτι στο Κίνημα Αλλαγής. «Βάστα με να σε βαστώ, να ανεβούμε στο βουνό», σχολίασε ο Γραμματέας της ΚΟ του Κινήματος Αλλαγής Βασίλης Κεγκέρογλου, κάνοντας λόγο για ‘άτυπη συμφωνία’ των πόλων του διχασμού, και καλώντας τόσο τον πρωθυπουργό, όσο και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να σταματήσουν επιτέλους να τροφοδοτούν τον διχασμό στην κοινωνία.

Σε κάθε περίπτωση, στο Κίνημα Αλλαγής ετοιμάζονται για κάθε ενδεχόμενο. Στο πολιτικό επίπεδο, συνεχίζουν αταλάντευτα την σκληρή αντιπολίτευση, που όμως δεν γίνεται στείρα, αντίθετα συνοδεύεται πάντα από ρεαλιστικές αντιπροτάσεις, ενώ παράλληλα διαμορφώνουν το δικό τους πρόγραμμα, εμπλουτίζοντάς το μάλιστα μέσα από τις προσλαμβάνουσές τους κατά τη διάρκεια των ‘ψηφιακών περιοδειών’ του κόμματος και την επαφή τους με τους φορείς ανά την Ελλάδα. Σε οργανωτικό επίπεδο, ετοιμάζονται επίσης, αφού στις ίδιες ‘περιοδείες’, συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς η οργανωτική δουλειά του κόμματος. Δεν είναι τυχαία μάλιστα, και η πρόσφατη απόφαση της προέδρου του κόμματος Φώφης Γεννηματά να εμπλουτίσει το οργανωτικό με την πολύπειρη Τόνια Αντωνίου, που επισήμως ανέλαβε τον ‘πανελλαδικό συντονισμό της αξιοποίησης στελεχών του ευρύτερου προοδευτικού χώρου». Κάτι, που στην κομματική γλώσσα, μεταφράζεται στην προσπάθεια αμφίπλευρης διεύρυνσης του Κινήματος Αλλαγής, αλλά και ενεργοποίησης των παλιών στελεχών του χώρου, από έναν άνθρωπο που τα γνωρίζει προσωπικά, όσο άλλωστε και τον μηχανισμό του κόμματος, και ‘ειδικεύεται’ στο να διαμορφώνει ομάδες προς μία κατεύθυνση.