Μία νέα φράση έχει προστεθεί στη ρητορική της Φώφης Γεννηματά το τελευταίο διάστημα και δεν θα πρέπει να περνά απαρατήρητη. Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής τονίζει με κάθε ευκαιρία ότι στόχος τους στο κόμμα της δεν είναι μόνο να αντιπολιτευθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη ΝΔ σήμερα, αλλά και ως κυβέρνηση στο μέλλον, να δώσουν προοδευτικές λύσεις στα προβλήματα των πολιτών. Και προς αυτή την κατεύθυνση σκοπεύουν να κινηθούν.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Φώφη Γεννηματά επενδύσει στην ‘εξωστρέφεια’ και βγαίνει για άλλη μία φορά μπροστά, προκειμένου να πετύχει το καλύτερο δυνατό στην προσπάθεια ενδυνάμωσης της παράταξης. Ήδη, για το διάστημα μετά το Πάσχα, προγραμματίζει σειρά περιοδειών, προκειμένου να μεταφέρει η ίδια το μήνυμα και τις προτάσεις του Κινήματος Αλλαγής σε όλη την χώρα. Την ίδια ώρα, κανονικά θα συνεχιστούν οι ‘ψηφιακές περιοδείες’ του κόμματος, που έχουν ξεκινήσει εδώ και εβδομάδες και γνωρίζουν μεγάλη επιτυχία, κατά τη διάρκεια των οποίων τόσο η Φώφη Γεννηματά όσο και κορυφαία στελέχη του κόμματος, μεταφέρουν τις προτάσεις του τελευταίου για την καλύτερη δυνατή απορρόφηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, ενώ παράλληλα έρχονται σε επαφή με πολλούς πολίτες, με τοπικούς κάθε φορά παράγοντες που μεταφέρουν με ακρίβεια τα προβλήματα αλλά και τις λύσεις που οι ίδιοι προτείνουν, με παλιά στελέχη της παράταξης που δείχνουν προθυμία να συμβάλουν με τις δυνάμεις τους στη νέα προσπάθεια του Κινήματος Αλλαγής, αλλά και με νέους που έχουν την όρεξη να ενώσουν τις δυνάμεις τους με εκείνες της Χαριλάου Τρικούπη.

Στο μεταξύ, αμείωτες θα συνεχιστούν και οι τηλεδιασκέψεις της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής με τα σωματεία εργαζομένων, ανεβάζοντας ψηλά το θέμα των εργασιακών. Πρόκειται, εξάλλου, για ένα ζήτημα που σκοπεύει να ‘ανεβάσει’ το Κίνημα Αλλαγής με όλους τους τρόπους, εντός και εκτός Βουλής αν χρειαστεί, όπως χαρακτηριστικά λένε στελέχη του, παρατηρώντας την πρόθεση εκ μέρους της κυβέρνησης να θεσμοθετήσει αντεργατικές διατάξεις. Ψηλά στην ατζέντα της Χαριλάου Τρικούπη θα βρεθούν και τα θέματα ‘πράσινης ανάπτυξης’ και ‘κλιματικής αλλαγής’, ειδικά μετά τη ‘νίκη’ του κόμματος να γίνει δεκτή η πρόταση της Φώφης Γεννηματά για τη σύγκληση των αρμοδίων κοινοβουλευτικών επιτροπών, ώστε να υπάρξει διακομματική συναίνεση στο θέμα του νέου κλιματικού νόμου.

Τέλος, αμείωτη θα είναι και η ένταση με την οποία το Κίνημα Αλλαγής θα παρουσιάζει τις προτάσεις του για την Οικονομία, την «επόμενη μέρα» της πανδημίας, χωρίς αυτό πάντως να σημαίνει ότι θα ‘μένει πίσω’ καθ’ οιονδήποτε τρόπο το θέμα της Υγείας και των εμβολιασμών, τουλάχιστον όσο ακόμα η πανδημία είναι παρούσα και δοκιμάζει μεταξύ άλλων τις αντοχές του ΕΣΥ.