Να ταυτίσει τα δύο μεγάλα κόμματα στη συνείδηση του κόσμου, θα επιχειρήσει στο άμεσο μέλλον το Κίνημα Αλλαγής, με την Φώφη Γεννηματά να προϊδεάζει σχετικά με την ομιλία της στη Βουλή την Πέμπτη, όταν περιέγραψε την ΝΔ ως «γαλάζιο ΣΥΡΙΖΑ».

Στην πραγματικότητα, εκτιμώντας ότι αμφότερα τα δύο μεγάλα κόμματα χρησιμοποιούν τις ίδιες τακτικές, που δεν είναι άλλες από τον λαϊκισμό και τη δημαγωγία, την επιχείρηση ελέγχου των ΜΜΕ ή και ευρύτερα των θεσμών, αλλά και την επικοινωνία αντί της πολιτικής, θα εκμεταλλευτούν την ευκαιρία για να χτυπήσουν ‘με έναν σμπάρο, δύο τριγώνια’. Αναδεικνύοντας εξάλλου τις ομοιότητες των δύο μεγάλων κομμάτων μεταξύ τους, αφενός θα προκύψουν σαφέστερες οι διαφορές τους με το Κίνημα Αλλαγής, αφετέρου θα δημιουργηθούν περαιτέρω προβλήματα στο εσωτερικό της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, όπου ήδη πάντως κάθε άλλο παρά νηνεμία επικρατεί.

Στην Χαριλάου Τρικούπη, πιστεύουν ότι έτσι θα καταστεί σαφές ότι την Προοδευτική Διακυβέρνηση, την οποία ευαγγελίζονται, είναι και οι μόνοι που μπορούν να την εγγυηθούν. Θα συνεχίσουν εξάλλου να θυμίζουν με κάθε ευκαιρία ότι ο ΣΥΡΙΖΑ απέδειξε κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησής του ότι δεν είναι σε θέση να το κάνει, ενώ η ΝΔ που ήρθε στα πράγματα ‘για να τα κάνει όλα’, δεν κάνει τίποτα, απογοητεύοντας όποιον προερχόμενο από το Κέντρο την εμπιστεύθηκε το 2019 προκειμένου ‘να φύγει ο Τσίπρας’.

Στην πραγματικότητα, στο Κίνημα Αλλαγής ξέρουν ότι στη δεξαμενή όσων ψήφισαν ΝΔ το 2019, υπάρχουν πολλοί προερχόμενοι από την προοδευτική παράταξη και σε αυτούς προσβλέπουν. Έτσι, θέλουν να καταστήσουν σαφές στην κοινή γνώμη ότι η ΝΔ ουδεμία σχέση με το Κέντρο έχει, ενώ κάθε άλλο παρά να πραγματοποιήσει τις αναγκαίες για την χώρα αλλαγές και μεταρρυθμίσεις μπορεί. Αντιστοίχως, ανίκανος να εκφράσει το Κέντρο, αλλά και να προβεί σε πραγματικές μεταρρυθμίσεις έχει αποδειχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, την ώρα που αντίθετα στο σύνολό του το μεταρρυθμιστικό έργο στην χώρα έχει την υπογραφή του ΠΑΣΟΚ.

Στόχος του Κινήματος Αλλαγής είναι η αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών και η επαναφορά του στην πρώτη γραμμή του πολιτικού στερεώματος της χώρας, όπου ως ‘πρωταγωνιστής’ πια, θα βάζει αυτό τους όρους της Προοδευτικής Διακυβέρνησης. Διεκδικώντας εξάλλου την αποκλειστικότητα στην έκφραση της προοδευτικής παράταξης, η Χαριλάου Τρικούπη θα ‘σηκώσει’ πολύ στο εξής τα θέματα της Οικονομίας και της Κοινωνίας, εκτιμώντας ότι αυτά θα απασχολήσουν κατά προτεραιότητα τους πολίτες την ‘επόμενη μέρα’ της πανδημίας. Έτσι, το βάρος θα ρίξει στο εξής τόσο στο Ταμείο Ανάκαμψης, μεταφέροντας τις προτάσεις του κόμματος για την αξιοποίησή του σε κάθε γωνιά της χώρας, αλλά και στους τομείς που έχουν πληγεί περισσότερο από την πανδημία, μεταξύ των οποίων αυτοί της Εστίασης και του Λιανεμπορίου. Και εκεί το Κίνημα Αλλαγής έχει από καιρό καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις, που όμως δεν έχουν εισακουστεί…

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ipolitiki.gr.