Στο τρίπτυχο «Συσπείρωση – Δράση – Εξωστρέφεια» συνοψίζεται η στρατηγική του Κινήματος Αλλαγής για το επόμενο διάστημα.

Η πρόεδρος του κόμματος, Φώφη Γεννηματά φέρεται να έχει βάλει ως στόχο την ενδυνάμωση της παράταξης και να εργάζεται αταλάντευτα προς αυτή την κατεύθυνση, αφήνοντας στην άκρη την όποια εσωκομματική κόντρα, τουλάχιστον μέχρι τον προσεχή Σεπτέμβριο και τη σύγκληση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, οπότε και αναμένεται να αποφασιστεί ο ‘οδικός χάρτης’ για τις εσωκομματικές εκλογές ανάδειξης ηγεσίας. Τότε, θα σημάνει ούτως ή άλλως και η επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου στο εσωτερικό του κόμματος, οπότε μοιραία θα κορυφωθεί η αντιπαράθεση μεταξύ των υποψηφίων.

Ως τότε όμως, η Χαριλάου Τρικούπη επιμένει να εστιάζει στην σοβαρή και υπεύθυνη αντιπολίτευση, αναδεικνύοντας όλα τα κακώς κείμενα της κυβέρνησης και αντιπαραβάλλοντας σοβαρές προτάσεις, καθώς επίσης να απαξιώνει ταυτόχρονα τον ΣΥΡΙΖΑ, που ‘αποδείχθηκε’, όπως λένε στελέχη της, ότι δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να εκφράσει την Κεντροαριστερά στον τόπο. Την ίδια ώρα, προετοιμάζεται στο παρασκήνιο και για το ενδεχόμενο εκλογικού αιφνιδιασμού από τον πρωθυπουργό, καθώς με το πρόγραμμα εμβολιασμού κατά της πανδημίας να επιταχύνεται  και την οικονομία να βρίσκεται στα όριά της, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει μία τέτοια εξέλιξη. Και τότε, τη λύση -και στα εσωκομματικά- θα τη δώσει ο λαός.

Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, αν η παράταξη πάει καλά, είναι σαφές ότι η Φώφη Γεννηματά θα κερδίσει έδαφος στην κούρσα των εσωκομματικών εκλογών. Αν πάλι όχι, τότε ο δρόμος θα ανοίξει για τον όποιο διάδοχό της, που θα κληθεί όμως να παραλάβει ένα κόμμα, την επαύριο μίας ακόμα μεγάλης δοκιμασίας του και θα πρέπει να έχει φροντίσει να έχει εκλεγεί ο ίδιος βουλευτής.

Και αν το ενδεχόμενο του εκλογικού αιφνιδιασμού δεν δείχνει πολύ πιθανό αυτή τη στιγμή, στο Κίνημα Αλλαγής θέλουν να είναι έτοιμοι. Δεν είναι τυχαίο ότι η προετοιμασία που γίνεται στο παρασκήνιο συνεχίζεται αμείωτη, με την ίδια μάλιστα την Φώφη Γεννηματά να συμμετέχει προσωπικά στις συσκέψεις που γίνονται σε περιφερειακό επίπεδο με παλιά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, κατά τη διάρκεια των ‘ψηφιακών περιοδειών’ της.

Την ίδια ώρα, στενοί συνεργάτες της που παρατηρούν ‘παροχές’ εκ μέρους της κυβέρνησης Μητσοτάκη, αλλά και καθυστερήσεις στους πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης, της εισηγούνται την ένταση της εκλογικής ετοιμότητας του κόμματος, ακόμα ακόμα και την επιμέλεια των ψηφοδελτίων σιγά-σιγά, με την Τόνια Αντωνίου να ‘τρέχει’ αδιάκοπα το οργανωτικό κομμάτι και προς αυτή την κατεύθυνση…