Μόνο μπροστά κοιτάζει το Κίνημα Αλλαγής, που έχει βάλει στο φουλ τις μηχανές, προετοιμαζόμενο τόσο για τις εσωκομματικές του εκλογές για την ανάδειξη ηγεσίας, όσο και για τυχόν εκλογικό αιφνιδιασμό εκ μέρους του Κυριάκου Μητσοτάκη. Μέλημά του, σε κάθε περίπτωση, να έχει αποδείξει στο μεταξύ ότι αποτελεί την εναλλακτική στα δύο μεγάλα κόμματα, αλλά και τη δύναμη που μπορεί να υπηρετήσει την ‘προοδευτική διακυβέρνηση’ που ευαγγελίζεται.

Στην πραγματικότητα, στο Κίνημα Αλλαγής, πέραν από τις ‘τηλεπεριοδείες’ που έχουν γνωρίσει μεγάλη απήχηση και συνεχίζονται κανονικά, με επόμενο σταθμό, από Δευτέρα, την Κρήτη, έχουν βάλει στόχο να δηλώνουν ‘παρών’ στο πλάι των πολιτών, προκειμένου να προτείνουν πραγματικές λύσεις στα πραγματικά τους προβλήματα.

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσονται και οι περιοδείες στελεχών στα νοσοκομεία της Αττικής, που δέχονται την μεγαλύτερη πίεση από την πανδημία, με την Φώφη Γεννηματά μάλιστα να μπαίνει και εκείνη στο ‘παιχνίδι’, επισκεπτόμενη το «Σωτηρία» ακριβώς την επομένη της μεγάλης τηλεσυζήτησης που είχε με υγειονομικούς της Αττικής, από την οποία και προέκυψαν σοβαρές αποκαλύψεις για τα ισχύοντα και τις ελλείψεις στα νοσοκομεία που σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος αντιμετώπισης της πανδημίας. Στην ίδια τηλεσυζήτηση, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής κατέθεσε σειρά προτάσεων, που ήρθαν να προστεθούν στις προηγούμενες, και οι οποίες είναι άμεσα εφαρμόσιμες, στον βαθμό που θα  υπάρξει η απαραίτητη πολιτική βούληση για κάτι τέτοιο.

Αντίστοιχες πρωτοβουλίες, όμως, λαμβάνονται και θα συνεχίσουν να λαμβάνονται για όλα τα ζητήματα που αφορούν στους πολίτες, από την Οικονομία την επομένη της πανδημίας και το πώς θα πρέπει να αξιοποιηθούν οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης (σ.σ. που αποτελεί και το κύριο θέμα στις συζητήσεις που γίνονται στις ‘τηλεπεριοδείες’), ως τα προβλήματα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, των εργαζομένων, των ανέργων, των δανειοληπτών, των ΑμεΑ κ.α. ξεχωριστά.

Και όλα αυτά, ενώ παράλληλα, γίνεται μία προσπάθεια να ανακάμψει το οργανωτικό του κόμματος, ενόψει εσωκομματικών εξελίξεων. Το βάρος έχει πέσει αφενός στον Γραμματέα του κόμματος Μανώλη Χριστοδουλάκη που επιχειρεί να αναθερμάνει τις οργανώσεις του κόμματος ανά την χώρα, αφετέρου στην Τόνια Αντωνίου που επιχειρεί νέα διεύρυνση προς πάσα κατεύθυνση, αλλά και επαναφορά παλιών στελεχών στο ‘σπίτι’ τους, αλλά και στις …επάλξεις. Αμφότερα, δε, δείχνουν να πηγαίνουν κατ’ ευχήν, ενώ η μικρή αλλά σταθερή άνοδος του κόμματος στις δημοσκοπήσεις, δίνουν το δικαίωμα στα στελέχη του να αισιοδοξούν, ανεβάζοντας κι άλλο τον πήχη. Επόμενος στόχος πάντως είναι να παγιωθεί το διψήφιο ποσοστό. Και αν αυτό συμβεί, οι καλά γνωρίζοντες ευελπιστούν σε …εκτόξευση τέτοια, που θα κάνει τον στόχο να πρωταγωνιστήσει εκ νέου το κόμμα στην πολιτική ζωή του τόπου, να δείχνει πια ορατός.