Το πότε θα σταματήσουμε να φοράμε μάσκες για τον κορωνοϊό εκτίμησε η Ματίνα Παγώνη.

Οι «μάσκες πέφτουν» αλλά με την κυριολεκτική έννοια, καθώς όπως φαίνεται η υποχρεωτική χρήση τους μέσα και έξω φτάνει στην αρχή του τέλους της.

Η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας – Περιαιά, Ματίνα Παγώνη μιλώντας στην ΕΡΤ τόνισε πως δεν απέχει πολύ μακριά η στιγμή που θα μπορούμε να κινηθούμε ελεύθερα χωρίς τη χρήση μάσκας.

«Μέσα Σεπτέμβρη θα πετάξουμε τις μάσκες, είναι το βασικό και θα νιώσουμε ελεύθεροι» ανέφερε, προσθέτοντας ταυτόχρονα πως: «όταν τελειώσει το 90% των εμβολιασμών θα πετάξουμε τις μάσκες, τότε αναμένουμε να το έχουμε πετύχει».

Ωστόσο, η κα Παγώνη τόνισε πως ο δρόμος μέχρι εκείνη την ημερομηνία είναι επικίνδυνος και οι μάσκες, ένα από τα βασικά μέτρα για την προστασία μας κατά της COVID-19 θα μας συντροφεύουν, έως το πρόγραμμα και το ποσοστό των εμβολιασμένων πολιτών με δύο δόσεις γίνει αρκετά μεγάλο.

«Οι εμβολιασμένοι μέχρι να γίνουν πάρα πολύ πρέπει να φοράνε τη μάσκα όταν ας πούμε πάνε σούπερ μάρκετ ή όταν πηγαίνουν σε κάποιο νοσοκομείο. Το ιικό φορτίο είναι ακόμα μεγάλο, ειδικά στην Αττική και πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί» προειδοποίησε.

Τέλος, εμφανίστηκε αισιόδοξη για το φετινό καλοκαίρι -μιας και έχουμε μπει στην τελική ευθεία (ο τουρισμός ανοίγει στις 15 Μαΐου)- λέγοντας πως θα είναι διαφορετικό.