Είναι κοινό μυστικό πως άπαντες στο Κίνημα Αλλαγής ασχολούνται στο παρασκήνιο με τις εσωκομματικές εκλογές ασχέτως αν βγαίνει προς τα έξω πως η παράταξη δουλεύει ως ένα ενιαίο σύνολο ασκώντας υπεύθυνη αντιπολίτευση.

Ένα από τα πολλά ονόματα που έχουν ακουστεί κατά καιρούς για την αρχηγία είναι αυτό της Εύας Καϊλή, με την ίδια ωστόσο να έχει ξεκαθαρίσει πως σε αυτή τουλάχιστον τη χρονική περίοδο, δεν ενδιαφέρεται να διεκδικήσει την προεδρία του κόμματος. Η ευρωβουλευτής σε δηλώσεις της πριν μερικούς μήνες υποστήριξε πως στην επερχόμενη εσωκομματική σύγκρουση δεν θα λάβει μέρος, ωστόσο, τόνισε ότι σε 2-3 χρόνια όλα είναι πιθανά.

Και το ερώτημα είναι το εξής: Ποιον θα στηρίξει η Εύα Καϊλή; Θα “καθίσει” στις Βρυξέλλες μακριά από οποιαδήποτε ανάμειξη με τη διαδικασία ή θα εκφραστεί ανοιχτά υπέρ ενός διεκδικητή; Για αρκετό καιρό καιρό κανείς δεν ήξερε τι θα πράξει, ωστόσο, οι τελευταίες της δηλώσεις ήρθαν να επιβεβαιώσουν τα όσα ακούγονταν το τελευταίο διάστημα για πιθανή προσχώρηση στην ομάδα του Ανδρέα Λοβέρδου.

«Είμαστε κοντά πολλά χρόνια, είμαστε πολύ φίλοι. Και στις θέσεις είμαστε κοντά. Δεν ταυτίζομαι 100%, αλλά προφανώς ο τρόπος που τοποθετείται εμένα με βρίσκει σε πολύ μεγάλο ποσοστό σύμφωνη, εκτιμώ την τοποθέτησή του και στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής. Είμαστε μαζί στις ίδιες επιτροπές. Έχουμε ταύτιση στη στάση που κρατάει απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ και την ΝΔ. Αναμένω και τους υπόλοιπους υποψηφίους πώς θα τοποθετηθούν, γιατί όλοι μαζί θα συνεχίσουμε. Δεν θα πάρει ένας υποψήφιος το κομμάτι του και θα προχωρήσει. Θα είμαστε όλοι μαζί για να αθροίσουμε δυνάμεις», δήλωσε στα Παραπολιτικά η ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ.

Η Καϊλή… κλείνει το μάτι στο Λοβέρδο, με τον πρώην Υπουργό, να βρίσκει έναν πολύ σημαντικό σύμμαχο στην κούρσα για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής. Μένει να φανεί αν αυτό το πολιτικό “φλερτ” θα μετουσιωθεί το προσεχές χρονικό διάστημα και επισήμως σε συνεργασία, αφού ο δρόμος είναι μακρύς και σχεδόν κανείς δεν θέλει να ανοίξει τα χαρτιά του από τόσο νωρίς.