Το προσπαθεί αλλά δεν μπορεί. Αυτή η εικόνα βγαίνει προς τα έξω για τον ΣΥΡΙΖΑ, που παρά τις φιλότιμες προσπάθειες κατά καιρούς για ανάκαμψη, δείχνει να μην μπορεί να ακολουθήσει τις ανάγκες του 2021.

Θα έλεγε κανείς πως στην Κουμουνδούρου τα πήγαιναν καλύτερα ως κυβέρνηση παρά ως αξιωματική αντιπολίτευση, αφού είναι προφανές ότι ως… δεύτερο βιολί ο ΣΥΡΙΖΑ αδυνατεί να βρει βηματισμό που θα τον κάνει χρήσιμο για την κοινωνία και θα τον οδηγήσει και πάλι στην εξουσία.

Η τελευταία “κορώνα” ήρθε από τον ίδιο τον πρόεδρο που έκανε λόγο για… ξεστοκάρισμα εμβολίων την ώρα που θα έπρεπε να βάζει πλάτη με οποιοδήποτε πολιτικό κόστος προκειμένου η χώρα να ξεφύγει από τις συνέπειες της πανδημίας. Τόσο στο κομμάτι της υγείας, όσο και σε αυτό της οικονομίας. Κάτι τέτοιο όμως, δεν το έπραξε ποτέ και έμεινε για άλλη μια φορά στην πλευρά του διχασμού. Μακριά από το κέντρο. Μακριά από τα πραγματικά προβλήματα…

Κατάφερε μονάχα να συντηρήσει ένα ποσοστό που θα τον κρατήσει στα πράγματα και θα τον παγιώσει στη δεύτερη θέση. Για όσο καιρό φυσικά το ΚΙΝΑΛ δείχνει την ίδια… νωθρότητα, αφού είναι βέβαιο πως αν γυρίσει ο τροχός στη Δημοκρατική Παράταξη ο Αλέξης Τσίπρας θα αναγκαστεί να βγάλει κάποιον άσο από τα μανίκια, ώστε να αποφύγει το πολιτικό τέλος και του ίδιου, αλλά και γενικότερα του ΣΥΡΙΖΑ.

Και μιας και έγινε η αναφορά στο ΚΙΝΑΛ, αξίζει να τονιστεί πως καθ’ όλο το διάστημα της πανδημίας, στη Χαριλάου Τρικούπη έχουν δείξει για άλλη μια φορά πως η χώρα βρίσκεται πάνω από κόμματα και έχουν λειτουργήσει υποδειγματικά. Μένει να το πιστωθούν και δημοσκοπικά. Εκεί βρίσκεται το πρόβλημα τα τελευταία χρόνια, μιας και το ψυχολογικό φράγμα του 10% μοιάζει ανυπέρβλητο εμπόδιο…