Μια νοσηλευτρία από το νοσοκομείο «Σωτηρία» κατάφερε με σημερινές της δηλώσεις να συνοψίσει σε πόσο κρίσιμη κατάσταση βρίσκεται η χώρα σχετικά με την επιδημία του Covid 19. Μάλιστα, μεταξύ άλλων κατέληξε στο ότι όποιος δεν σέβεται τα μέτρα για την προστασία των πολιτών, ανακόλουθα δεν σέβεται και το προσωπικό των μονάδων υγείας.

Πιο συγκεκριμένα ανέφερε: «Aυτή τη στιγμή ισορροπούμε σε ένα τεντωμένο σχοινί, το οποίο είναι ανάμεσα στο σπίτι και ανάμεσα στη δουλειά. Τώρα έχουμε έναν αόρατο εχθρό. Τώρα έχουμε και έναν ακόμα εχθρό: την κοινωνία. Δεν μας σέβονται. Με όλο τον σεβασμό… Δεν σέβονται ούτε τη δουλειά που κάνουμε – γιατί και εμείς έχουμε οικογένειες από πίσω, κι εμείς θέλουμε να αγκαλιάσουμε τα παιδιά μας και εμείς θέλουμε να δούμε τους γονείς μας… Εγώ έχω να δω τη μητέρα μου 9 μήνες».

«Οι περισσότεροι που διασωληνώθηκαν και έφτασαν στις μονάδες ήταν αυτοί που δεν πίστευαν» πρόσθεσε η κ. Μικροβασίλη , η οποία εκτός από νοσηλεύτρια είναι και άκρως εκπαιδευμένο στέλεχος του σχεδίου Ξενοκράτης, ενός προγράμματος που έχει να κανε με την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, ιών, τον Έμπολα και πυρηνικές εκρήξεις.

Επιπρόσθετα δήλωσε πως μέχρι τον Ιούνιο πολλοί κατάφερναν και έφευγαν από τις ΜΕΘ, όμως τώρα η μορφή που έχει πάρει ο ιός είναι πιο επιθετική και όσοι μπαίνουν σε μονάδα εντατικής θεραπείας , δύσκολα βγαίνουν. Μάλιστα οι ηλικίες των ανθρώπων που βρίσκονται στις ΜΕΘ είναι 45 έως 85 ετών, ενώ δεν έχουν όλοι υποκείμενα νοσήματα.

Τέλος, για όσους δεν κάνουν χρήση μάσκας, υποστήριξε πως «δεν υπάρχει δεν μπορώ, υπάρχει δεν θέλω».