Ο άνθρωπος που κάνει τη μήνυση σήμερα είναι 25 χρονών και καταγγέλει ότι ο βιασμός από τον καλλιτέχνη έγινε στα 14 του.

«Στην πλατεία ήμασταν πολλά παιδιά. Ο σκηνοθέτης μας πλησίασε λέγοντάς μας ότι ψάχνει νέα ταλέντα για το θέατρο. Μας είπε ότι είχε πολλές γνωριμίες και μπορούσε να βοηθήσει όποιον ήθελε να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα» ανέφερε ο μηνυτής.

«Το έγκλημα τιμωρείται ως κακούργημα και δεν έχει παραγραφεί. Ως δράστης πασίγνωστος-ηθοποιός το όνομα του οποίου απασχολεί τελευταίος εντόνως τη δημοσιότητα» πρόσθεσε ο δικηγόρος του θύματος Γιάννης Βλάχος.

Όσα είπε ο γείτονας του σκηνοθέτη

Στο Mega μίλησε γείτονας του σκηνοθέτη, ο οποίος έβλεπε ανηλίκους να μπαινοβγαίνουν στο διαμέρισμά του ενώ του είχε απευθύνει ερωτική πρόσκληση.

Τι καταγγέλλει ο 25χρονος

Ο ηθοποιός- σκηνοθέτης, 46 χρονών το 2010, φέρεται να άρχισε να συναντάται με τον έφηβο, προσπαθώντας να κερδίσει την εμπιστοσύνη του.

«Μ’ έπαιρνε και πηγαίναμε σε συναυλίες πολύ γνωστών τραγουδιστών. Μια μέρα είχαμε συναντηθεί στο σπίτι του και με άλλα παιδιά, όπου εκεί συνέχιζε να μας λέει ότι θα μας αναδείξει».

Όλα άλλαξαν ωστόσο στη τελευταία τους συνάντηση στο σπίτι του ηθοποιού-σκηνοθέτη. Εκεί ο 25χρόνος σήμερα νέος καταγγέλλει πως τον βίασε.

«Εκεί στο διαμέρισμά του με θέα την Ακρόπολη με βίασε. Προσπαθούσα να αντισταθώ. Τον έβριζα. Μ’ έδιωξε. Έκτοτε δεν τον ξανασυνάντησα. Ήμουν 14 χρόνων, πήγαινα στη Β’ Γυμνασίου».

Το ερευνώμενο αδίκημα του βιασμού το οποίο έχει χρόνο τέλεσης το 2010 δεν έχει παραγραφεί.

Στις 5 Φεβρουαρίου κατατέθηκε η πρώτη μήνυση για τα αδικήματα του βιασμού, της αποπλάνησης ανηλίκου και της κατάχρησης σε ασέλγεια.

Στη συνέχεια, ακολούθησε, την επόμενη ημέρα, η δημόσια καταγγελία του Νίκου Σ., επίσης, μέσω συνέντευξης η οποία επίσης αφορούσε βιασμό του από τον ηθοποιό-σκηνοθέτη. Και στις δύο περιπτώσεις οι καταγγελλόμενες αξιόποινες πράξεις έχουν παραγραφεί.

Η μηνυτήρια αναφορά-υπόμνημα της υπουργού Πολιτισμού διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας για τα περαιτέρω.