Η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως ξεκαθάρισε το πότε θα ανοίξουν τα Γυμνάσια και τα Δημοτικά.

Πριν από το Πάσχα δεν θα ανοίξουν οι υπόλοιπες βαθμίδες της εκπαίδευσης, ξεκαθάρισε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Μέχρι τις διακοπές του Πάσχα συνεχίζεται η τηλεκπαίδευση για τις άλλες ηλικίες (πλην Λυκείων), διευκρίνισε η κ. Κεραμέως, επισημαίνοντας ότι μετά το Πάσχα και βήμα-βήμα θα ληφθούν οι αποφάσεις για Γυμνάσια και Δημοτικά.

Αναφορικά με τη διαδικασία των διπλών self tests σε μαθητές και εκπαιδευτικούς των Λυκείων, που ανοίγουν στις 12 Απριλίου, η κ. Κεραμέως τόνισε ότι αυτή ήταν η εισήγηση της επιτροπής και το υπουργείο προσάρμοσε το πρωτόκολλο σε αυτήν.

Διευκρίνισε ότι τα τεστ πρέπει να γίνονται ή την προηγούμενη μέρα ή το πρωί της ίδια ημέρας. Επίσης, όπως είπε, αν κάποιος μαθητής ανήκει σε ευπαθή ομάδα, θα μπορεί να συμμετέχει στο μάθημα με τηλεκπαίδευση.

Ερωτηθείσα ποιος θα ελέγχει τους εκπαιδευτικούς, αν έκαναν το τεστ, η υπουργός Παιδείας απάντησε ότι ο διευθυντής του σχολείου θα ελέγχει τις βεβαιώσεις των καθηγητών.

Αναφορικά με τη λειτουργία των κυλικείων, τόνισε ότι θα λειτουργούν με προσαρμοσμένη λειτουργία με βάση τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.