Με ενδιαφέρον μπαίνω σε ειδησεογραφικές ιστοσελίδες και παρατηρώ μαζί με εσάς την αύξηση των κρουσμάτων μέρα με την ημέρα. Μάλιστα δε, πολλοί υποστηρίζουν πως ένα τρίτο κύμα της πανδημίας είναι προ των πυλών και μας απειλεί. Μας απειλεί άμεσα θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία μας, ενώ ας μην κρυβόμαστε πως μας ταλαιπωρεί πάρα πολύ ψυχολογικά. Το ζητούμενο είναι πως για μία φορά ακόμη αποτύχαμε.

Το μέγεθος της αποτυχίας μας αφορά όλη την κοινωνία μας. Είναι εύκολο πάντα για όλα να φταίει η κακιά κυβέρνηση αλλά κάπου έχουμε ευθύνες και εμείς. Πως λέει και το κλασσικό ελληνικό πολύ διάσημο τραγούδι; Φταίμε και οι δυο φυσικά. Την ώρα που εκατοντάδες συμπολίτες μας παλεύουν με την νόσο του κορονοϊού στις εντατικές και πολλοί δεν τα καταφέρνουν, εμείς τι κάναμε; Μα φυσικά βόλτα στα ρουχάδικα ώστε να στηθούμε έξω από μία τεράστια ουρά και να δοκιμάσουμε κάτι χειμερινό που μάλλον δεν θα φορέσουμε φέτος. Το φαινόμενο δεν είναι μονό τωρινό. Τα καλοκαιρινά μαγαζιά είχαν από τις 8 έως τις 12 χιλιάδες κόσμο στοιβαγμένο. Δεν μπορεί να έχει ευθύνη εκείνος που τα κρατάει ανοιχτά. Μάλλον φταίμε και εμείς που αγνοούμε τις συμβουλές των ειδικών.

Η κυβέρνηση από την άλλη κουνάει το δάχτυλο στους πολίτες και τους κατηγορεί για το κάθε τι όμως θα έπρεπε να γνωρίζει πως ο Έλληνας δεν έχει ατομική ευθύνη. Δεν είχε ποτέ, οπότε είναι δύσκολο να αποκτήσει τώρα. Το ξέρω εγώ, ο Σάκης και η Μαρία, οπότε θα έπρεπε να το ξέρουν και τα πολιτικά πρόσωπα της χώρας. Στο πρώτο άνοιγμα των πραγμάτων, όλοι θα γεμίσουν τους δρόμους ασφυκτικά αδιαφορώντας για την μετάδοση της νόσου. Όσα σποτάκια με αθλητές διασημότητες και να βγάλεις, όσο γλυκά και να μιλήσεις, ξέρεις πως κανείς στην πραγματικότητα δεν θα σου ακούσει και στο πρώτο χαλάρωμα θα διαλύσει ότι έχει χτιστεί μέχρι τώρα.

Είναι κατανοητό πως ο κόσμος έχει κουραστεί αλλά μόνο με ομαδικότητα και υπομονή μπορούμε να ξεπεράσουμε αυτόν τον σκόπελο στις ζωές μας και να προστατεύσουμε τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Μόνο έτσι θα πάρουμε τις ζωές μας πίσω οριστικά και αμετάκλητα. Όσο παρεκκλίνουμε από αυτό, τόσο μακριά θα βρισκόμαστε και από την κανονικότητα. Ελπίζω να γίνει σε όλους μάθημα.

Μέχρι να γίνει όμως, σίγουρα κύριοι αποτύχαμε…

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ipolitiki.gr.