«Ασχοληθείτε με την παράταξη». Αυτή είναι η εντολή της Φώφης Γεννηματά που θέλει να βάλει τέλος στην εσωκομματική συζήτηση… χθες, και τουλάχιστον μέχρι τον προσεχή Σεπτέμβριο, οπότε και προγραμματίζεται να συγκληθεί η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του Κινήματος Αλλαγής, για να καταλήξει στον ‘οδικό χάρτη’ της εσωκομματικής εκλογικής αναμέτρησης για την ανάδειξη ηγεσίας. Στο μεταξύ, καλεί άπαντες στο κόμμα να ‘κωπηλατούν προς την ίδια κατεύθυνση’, αυτή της ενδυνάμωσης της παράταξης.

Σε σύσκεψη με στενούς συνεργάτες της, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής έδωσε το στίγμα της στάσης που θα ακολουθήσει το κόμμα της στο εξής, καλώντας τους πάντες να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό στην προσπάθεια να φτάσει παντού η ‘φωνή’ του Κινήματος Αλλαγής. Το ίδιο σκοπεύει να κάνει και η ίδια, που ετοιμάζει «εξόρμηση» σε όλη την Ελλάδα αμέσως μετά το Πάσχα και όταν θα έχει προχωρήσει αρκετά ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού, ώστε να της επιτρέπεται κάτι τέτοιο.

Στην πραγματικότητα, πέραν από τις ‘ψηφιακές περιοδείες’ που έχουν ξεκινήσει εδώ και αρκετές πλέον εβδομάδες, και οι οποίες πάντως πάνε εξαιρετικά καλά, η Φώφη Γεννηματά σκοπεύει να ξεκινήσει και κανονικές περιοδείες, βγαίνοντας η ίδια μπροστά δυνατά, και ενόψει εσωκομματικών εκλογών, κυρίως όμως ενόψει εθνικών εκλογών, ανεξάρτητα από το πότε αυτές θα γίνουν και με κεντρικό στόχο την επαναφορά της παράταξης μεταξύ των πρωταγωνιστών της πολιτικής ζωής του τόπου.

Το βάρος αυτή την ώρα, ρίχνεται από την Χαριλάου Τρικούπη στην Αττική, εξ ου και η επίσκεψη από την προηγούμενη ακόμα εβδομάδα της Φώφης Γεννηματά σε περιοχές της Βόρειας και της Ανατολικής Αττικής. Η ίδια η Φώφη Γεννηματά όμως, δεν έχει σκοπό να περιοριστεί εντός των τειχών της Περιφέρειας Αττικής. Αντίθετα, σκοπεύει να ‘οργώσει’ την χώρα, κερδίζοντας τον χαμένο χρόνο του αναγκαίου πάντως- lockdown.

Κατά τη διάρκεια των περιοδειών αυτών, στο επίκεντρο θα βρεθούν οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης και οι καλύτεροι δυνατοί τρόποι για την απορρόφησή τους, αλλά και τοπικά κάθε φορά ζητήματα. Στο μεταξύ, η Χαριλάου Τρικούπη θα εντείνει την αντιπολίτευσή της στην κυβέρνηση της ΝΔ, αναδεικνύοντας κάθε φορά τα λάθη και τις παραλείψεις της, ενίοτε τις συντηρητικές προθέσεις της και καταθέτοντας παράλληλα σε κάθε περίπτωση, τις δικές της εναλλακτικές προτάσεις. Ταυτόχρονα, θα επιμένει στα ζητήματα που θεωρεί κομβικής σημασίας για την ίδια, με τα εργασιακά και την υπεράσπιση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και νοικοκυριών στο επίκεντρο.

Έχοντας ως στόχο, την συνολική κινητοποίηση του Κινήματος Αλλαγής, μάλιστα, η Φώφη Γεννηματά είχε προσφάτως επαφές και με βουλευτές του κόμματός της, μεταφέροντάς τους το μήνυμα ότι η παράταξη δέχεται ευθεία επίθεση που έχει στόχο την αυτονομία της. Επισημαίνοντας, μάλιστα, τον αγώνα που έδωσαν όλοι μαζί στο παρελθόν, προκειμένου να ‘επιβιώσουν’ σε δύσκολες συνθήκες, τους κάλεσε να βελτιώσουν από κοινού την σχέση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας με το κόμμα.