Η αμερικανική τηλεοπτική σειρά «Hawaii Five-0», Χαβάη 5-0 στα ελληνικά, προβλήθηκε για πρώτη φορά στις ΗΠΑ το 1968 και με τους ίδιους πρωταγωνιστές κράτησε παρέα σε εκατομμύρια τηλεθεατές έως το 1980. Στην Ελλάδα ήταν ίσως από τις πιο δημοφιλείς αστυνομικές σειρές, λόγω και των αυτοτελών επεισοδίων.
Ο επικεφαλής Στιβ Μαγκάρετ είχε πάντα δίκιο και ο πιστός του συνεργάτης, ο Ντάνο, ακολουθούσε με θρησκευτική ευλάβεια τις εντολές του. Εκτός κάποιων εξαιρέσεων, απλά για να επιβεβαιωθεί ο κανόνας. Στο ελληνικό «Χαβάη 5-0», τον ΣΥΡΙΖΑ, ο δικός μας Μαγκάρετ (Αλέξης Τσίπρας )αποδοκιμάζεται δημοσίως, αλλά δεν τρέχει και τίποτα. Ίσως να μην το έχουν καταλάβει στην Κουμουνδούρου, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον επιλέγει ως εύκολο αντίπαλο. Εξάλλου τόσα δώρα έχει κάνει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον πρωθυπουργό, οπότε θα ήταν και απρέπεια να μην προσέχει τον πελάτη του.
Προ ολίγων ημερών ο Παύλος Πολάκης ισχυρίστηκε, εν μέσω παραληρήματος, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η παράταξη του Κολοκοτρώνη, του Μακρυγιάννη και λοιπών ηρώων, ενώ η Ν.Δ. το κόμμα δοσίλογων. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε καν σκέφθηκε να επαναφέρει στην τάξη τον Πολάκη, λόγω των όσων είπε εντός του Κοινοβουλίου. Έτσι κι αλλιώς και ο ίδιος ο Τσίπρας έχει πει πολλά και διάφορα, δείγμα του ότι δεν σέβεται τον ιερό αυτό χώρο του δημοκρατικού μας πολιτεύματος. Όπως το να χαρακτηρίσει ως «Χαβάη 5-0» το πρόγραμμα που παρουσίασε η κυβέρνηση για την αξιοποίηση των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης που του έδωσε τον κωδικό «Ελλάδα 2.0». Προφανώς ο κ. Τσίπρας το χαρακτήρισε ως «Χαβάη 5-0», διότι σε αντίθεση με την κ. Γεννηματά δεν το είχε διαβάσει και αδυνατούσε να ασκήσει κριτική επί της ουσίας. Κι επειδή θα μειονεκτούσε σε όλες τις συγκρίσεις με την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ αποφάσισε να το ρίξει στην πλάκα ποντάροντας στην δημοκρατία του… twitter.
Όμως στην ορίτζιναλ Χαβάη υπήρχαν και σκληρές σκηνές και πιστολίδι. Και ως φαίνεται και στην ελληνική εκδοχή της συμβαίνει το ίδιο. Ναι μεν ο Έλληνας Μαγκάρετ (Τσίπρας) διαφώνησε με τον Ντάνο (Πολάκη), αλλά δεν τον μάλωσε. Αρκέστηκε μόνο να πει ότι για τα δοσίλογων ήταν μία υπερβολή. Έλα όμως που ο Πολάκης τα έχει πάρει στο κρανίο και δεν υπολογίζει τίποτα. Ούτε από αρχηγό, ούτε από αλήθεια. Επέμενε στα όσα είπε, στέλνοντας μήνυμα και στον εβρισκόμενο σε μόνιμη ομηρία αρχηγό πως θα λέει ότι ανοησία του έρθει στο κεφάλι.
Επί της ουσίας του στέλνει μήνυμα ότι θα πρέπει να επιλέξει τους ακραίους και όχι αυτούς που δήθεν επιθυμούν γέφυρα με την Κεντροαριστερά. Πλέον ακόμη και οι πιο αδαείς κατανοούν ότι όση σχέση είχε η κωμική ταινία του Μάρκου Σεφερλή, που βγήκε στις 30 Ιανουαρίου του 2019 στις κινηματογραφικές αίθουσες η «Χαλβάη 5-0» με την ιστορική τηλεοπτική σειρά «Χαβάη 5-0», άλλη τόση έχει ο ΣΥΡΙΖΑ με τη νέα κεντροαριστερά, που στηρίζεται στον ρεαλισμό, στην οικονομική ανάπτυξη, την κοινωνική πρόνοια, την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στην ελευθερία της άποψης και αναγνωρίζει ότι στην αστική δημοκρατία υπάρχουν πολιτικοί αντίπαλοι και όχι εχθροί.