Άλλες τρεις περιοχές στη χώρα μας είναι υποψήφιες για να μπουν σε σκληρό lockdown από την κυβέρνηση.

Μετά την Αρκαδία και το Ναύπλιο, περιοχές στις οποίες ανέβηκε ο επιδημιολογικός συναγερμός από χθες, υποψήφιες για… κοκκίνισμα είναι, σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», η Θεσπρωτία, η Λευκάδα, ενδεχομένως και η Κορινθία.

Και οι τρεις περιοχές παρουσιάζουν επιδημιολογική επιβάρυνση τις τελευταίες ημέρες. Στη Θεσπρωτία χθες εντοπίστηκαν εννέα περιστατικά κορονοϊού, με την επίπτωση, όμως, ανά 100.000 πληθυσμού να είναι 20,65 περιστατικά, στην Κορινθία 31 περιστατικά και στη Λευκάδα 13.

Στο «μικροσκόπιο» των ειδικών θα μπουν τόσο η Θεσσαλονίκη όσο και η Χαλκιδική, προκειμένου να εκτιμήσουν ξανά την πορεία των δεικτών σε αυτές τις περιοχές και εάν χρειάζεται να ληφθούν περισσότερα μέτρα.

Το μεγαλύτερο μερίδιο της επιδημιολογικής «πίτας», βέβαια, είχε για ακόμη μία ημέρα η Αττική με 880 κρούσματα κατά τη χθεσινή ημέρα. Το κέντρο της Αθήνας συγκεντρώνει επιπλέον 241 περιστατικά, ο Δυτικός Τομέας Αθηνών 156 και ο Πειραιάς 152. Οι δύο τελευταίες ενότητες του Λεκανοπεδίου είναι και αυτές που διαρκώς επιβαρύνονται, σε σχέση με την υπόλοιπη Αττική, που δείχνει σχετική σταθεροποίηση, κατά τους ειδικούς.