Οι θλιβερές εικόνες που παρακολούθησε όλη η Ελλάδα, από τα επεισόδια που σημειώθηκαν στην Νέα Σμύρνη ξύπνησαν σε όλους δυσάρεστες αναμνήσεις από τις χρονιές των «αγανακτισμένων».

Γράφει ο Σωτήρης Παπαδόπουλος*

Η Ελληνική Κοινωνία εξαιτίας της οικονομικής – υγειονομικής κρίσης του κορωνοϊού και του συνεχούς lockdown που κρατάει εδώ και 5 μήνες είναι κουρασμένη και απογοητευμένη. Η Ελληνική Κυβέρνηση καλείται να λύσει, όλα αυτά τα κοινωνικά προβλήματα με τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Δυστυχώς όμως, η αξιωματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ αυτό το χρονικό διάστημα επενδύει στο διχασμό της Ελληνικής Κοινωνίας, για να ξανά έρθει στην εξουσία.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πιστεύει ότι αν διχάσει ξανά τη κοινωνία όπως έκανε το 2011 έως το 2014 θα ξαναβγεί Πρωθυπουργός. Δικαίωμά του θα μου πείτε, σωστά θα σας πω αλλά τι φταίει ο Ελληνικός Λαός να ξανά πληρώσει ξανά τα σπασμένα της αντιπολίτευσης του; Άραγε, θυμάται κανένας, τι γινόταν εκείνα τα χρόνια; Θυμάται κανένας, ότι αυτό το είδος της αντιπολίτευσης μεγέθυναν την οικονομική κρίση και μας έφεραν στο καπάκι άλλα 2 μνημόνια; Θυμάται κανένας ότι γινόντουσαν καθημερινά επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας και πολλές επιχειρήσεις κάηκαν; Γενικά θυμάται κανένας, τότε τι γινόταν στο κέντρο της Αθήνας και που οδήγησαν την Ελληνική Κοινωνία; Η Ελληνική Κοινωνία, θέλοντας και μη οδηγήθηκε να τη κυβερνάει ύστερα από τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 να τη κυβερνάει ένας αριστερός λαϊκιστής μαζί με τον ακροδεξιό Πάνο Καμμένο για 4,5 χρόνια.

Τα χρόνια της διακυβέρνησής του επέκτειναν το διχασμό μέσα στην Ελληνική Κοινωνία. Ο διχασμός επί Πρωθυπουργίας Τσίπρα, ξεκίνησε με το δημοψήφισμα δημοσιονομικού χαρακτήρα και το συνέχισε με πάρα πολλά Νομοσχέδια. Το χειρότερο όλων, ήταν όταν η Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ πήγε να εμπλέξει με ψέματα τους πολιτικούς της αντιπάλους για το σκάνδαλο «Novartis». Δυστυχώς για όλους μας, ότι έκανε ο κύριος Τσίπρας σαν αντιπολίτευση, αποφάσισε να το κάνει και σαν Κυβέρνηση, κάτι που ο Ελληνικός λαός το πλήρωσε πολύ ακριβά στην οικονομία.

Ευτυχώς, στις τελευταίες Βουλευτικές Εκλογές το πλήρωσε και ο ίδιος πάρα πολύ ακριβά. Ο λαός τον έφερε στην αντιπολίτευση και του έδειξε το δρόμο της εξόδου από τη Πρωθυπουργία. Ο ίδιος, όμως, δεν έχει καταλάβει γιατί έχασε και κάνει πάλι ότι ξέρει πολύ καλά. Λαϊκίζει και διχάζει πάλι όλους τους Έλληνες, δεν είναι τυχαίο που η νεολαία του αλλά και οι βουλευτές του εν καιρό πανδημίας καλούν τους πολίτες και πάνε σε πορείες. Δυστυχώς, ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω του Αλέξη Τσίπρα βλέπουν το νέο διχασμό σαν πολιτική ευκαιρία και αποφάσισε να επενδύσει στο διχασμό. Το ερώτημα που πρέπει να κάνει ο καθένας στον εαυτό του, είναι «Αν θέλει έναν καινούργιο διχασμό ή θέλει ενότητα σαν λαός και να αντιμετωπίσουμε τη νέα κρίση που έρχεται σαν μια γροθιά, ενωμένοι;» Ο καθένας, προσωπικά πρέπει να πάρει θέση σε αυτό το ερώτημα και να κληθεί να πάρει θέση στο ερώτημα αυτό, πλέον πρέπει να αποφασίσει ξανά ο καθένας αν η Ελλάδα πρέπει να πάει μπροστά ή πρέπει να μείνει πίσω. Η επιλογή είναι, πάλι αυτή τη φορά στα χέρια μας.

* Ο Σωτήρης Παπαδόπουλος είναι μέλος της Νέας Γενιάς του Κινήματος Αλλαγής