Με απόλυτη βεβαιότητα εξέφρασε ο εκπρόσωπος τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης, το γεγονός πως το ΚΙΝΑΛ θα έχει σύντομα τον πρωταγωνιστικό ρόλο που του αρμόζει σε δηλώσεις του στην εκπομπή «SamTimes» της WebTV του GRTimes.gr και τη Μαρία Σαμολάδα.

Κατά την διάρκεια αυτής αναφέρθηκε σε αρκετά θέματα της επικαιρότητας και στο τέλος δεν παρέλειψε να πει πως αισθάνεται για το αίσθημα του να γίνεσαι γονιός για πρώτη φορά. Ο πολύ στενός συνεργάτης της Φώφης Γεννηματά ανέφερε πως τους κεντρικούς άξονες του κόμματος είναι ένα κοινωνικό κράτος που σε κεντρικό σημείο θα βρίσκονται η Παιδεία, η Υγεία, η Κοινωνική Ασφάλεια, οι εργαζόμενοι, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και η προσέλκυση νέων επενδυτών. Παράλληλα δεν δίστασε να αφήσει αιχμές για την Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας χαρακτηριστικά πως «εξυπηρετούνται μεταξύ τους» και συμπλήρωσε πως «σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να τους μοιάζουμε».

Στην συνέχεια έκανε αναφορά στην πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, τονίζοντας ότι «πιστεύει πολύ στους νέους, τους δίνει ευκαιρίες και τους στηρίζει» και στα ολοένα και θετικά μηνύματα που παίρνει από τις περιοδείες που κάνει σε όλη την χώρα. Εκτενή αναφορά έγινε από μέρους του και στον Ανδρέα Παπανδρέου, για μια εποχή που όπως λέει δεν έζησε καθώς γεννήθηκε το 1983 και μιλάει για την έκφραση που χρησιμοποιούν κατα κόρον οι νέοι «Αν είχαμε σήμερα ΠΑΣΟΚ» η οποία θεωρεί πως εξιτάρει τους νέους, καθώς θέλουν να γνωρίζουν περισσότερα για εκείνη την περίοδο.

Τέλος μίλησε και για την δύσκολη περίοδο μετάβασης από το ΠΑΣΟΚ στο ΚΙΝΑΛ, για την μεγάλη διαρροή στελεχών του παρελθόντος και την Φώφη Γεννημάτα την οποία περιέγραψε ως « μαμά που με τρυφερότητα και αγάπη άνοιξε την αγκαλιά της σε όλα τα νέα στελέχη»