Μπορεί στην τελευταία συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής να αποφασίστηκε εσωκομματικό ‘μορατόριουμ’, φαίνεται όμως ότι αυτό δεν διήρκεσε πολύ. Αντίθετα, η εσωκομματική ‘κόντρα’ έχει ήδη αρχίσει και ας μένουν ακόμα πολλοί μήνες μέχρι την αναμέτρηση για την ανάδειξη ηγεσίας.

Αφορμή για την νέα ‘εστία πολέμου’ στο εσωτερικό της Χαριλάου Τρικούπη έδωσε η δημοσκόπηση της Opinion Poll, που έφερε τον Ανδρέα Λοβέρδο να προηγείται θεαματικά στην κούρσα για την προεδρία του κόμματος, σημειώνοντας μάλιστα ποσοστό 28,5% στην κοινή γνώμη, με την Φώφη Γεννηματά να ακολουθεί με 18,1%, τον Νίκο Ανδρουλάκη με 17,9% και τον Παύλο Γερουλάνο με 11,4%, αλλά ακόμα περισσότερο στον χώρο του Κινήματος Αλλαγής, με τα ποσοστά αυτή την φορά να διαμορφώνονται στο 36,7% για τον Ανδρέα Λοβέρδο, 26,9% για τον Νίκο Ανδρουλάκη, 16,7% για την Φώφη Γεννηματά και 7,7% για τον Παύλο Γερουλάνο.

Συνομιλητές του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ μάλιστα, δεν κρύβουν την ικανοποίησή τους από τα ευρήματα της δημοσκόπησης, επισημαίνοντας παράλληλα πως «το καλό της παράταξης πρέπει να αποτελεί πρόταγμα και επειδή προφανώς αποτελεί για όλα τα στελέχη, χρειάζεται ανάληψη πρωτοβουλιών». Τονίζοντας ότι θα είναι ‘ολέθριο’ για το κόμμα να παγιωθεί η στασιμότητα, προειδοποιούν ότι «αν δεν αντιδράσουμε δυναμικά και γρήγορα, η παράταξη θα φτάσει σε σημείο χωρίς επιστροφή», κάτι που όπως λένε δεν το θέλει κανείς, αλλά και δεν έχει κανείς το δικαίωμα να το προκαλέσει.

Στην Χαριλάου Τρικούπη, από την άλλη πλευρά, μιλούν για μία ‘αστεία’ δημοσκόπηση. Και εξηγούνται, τονίζοντας ότι είναι κάπως… παράδοξο όλοι οι δείκτες να είναι υπέρ της Φώφης Γεννηματά και να μην την ψηφίζει το κόμμα της.

Ειδικότερα, στο Κίνημα Αλλαγής θυμίζουν με νόημα ότι η παράταξη βρίσκεται σε ανοδική τροχιά, γεγονός που επιβεβαιώνεται από όλες τις δημοσκοπήσεις του μεγάλου τελευταίου χρονικού διαστήματος, με την άνοδο μάλιστα αυτή να έχει ξεκινήσει από όταν η Φώφη Γεννηματά προχώρησε σε εκείνες τις αλλαγές στο εσωτερικό του κόμματος που επέτρεψαν στην παράταξη να δώσει ξεκάθαρα το στίγμα της. Την ίδια ώρα, ξεδιπλώνοντας και την στρατηγική της, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής κατάφερε να αποτυπωθεί με ευκρίνεια η ταυτότητα του κόμματος. Στις ίδιες δημοσκοπήσεις, αλλά ακόμα και στην επίμαχη έρευνα της Opinion Poll, η δημοφιλία της Φώφης Γεννηματά ανεβαίνει και μάλιστα μεγαλώνει η διαφορά της από τον Αλέξη Τσίπρα που την ακολουθεί τρίτος στη σειρά.

Παράλληλα, η Φώφη Γεννηματά φέρεται να απολαμβάνει όλο και περισσότερο της εμπιστοσύνης της βάσης του Κινήματος Αλλαγής, το ίδιο και οι όποιες κινήσεις της, γεγονός που προκύπτει και από την ανταπόκριση που σημειώθηκε στον κόσμο κατά την πρώτη ‘ψηφιακή περιοδεία’ της στην Ήπειρο, από αυτή που λαμβάνουν οι συνεργάτες της προετοιμάζοντας την επόμενη, από Δευτέρα, στη Δυτική Ελλάδα, αλλά και από τις θετικές αντιδράσεις στην ομιλία της στη Βουλή την Πέμπτη.

Τούτων δοθέντων, στο Κίνημα Αλλαγής κόβουν με το μαχαίρι κάθε συζήτηση περί συντόμευσης των διαδικασιών στο εσωτερικό του κόμματος, προλαμβάνοντας τυχόν ‘πρωτοβουλίες’ προς αυτή την κατεύθυνση εν μέσω πανδημίας. «Ό,τι και να γίνει, ό,τι και αν κάνουν τα ‘παπαγαλάκια του Μαξίμου’, οι εσωκομματικές διαδικασίες στο Κίνημα Αλλαγής θα γίνουν με βάση το καταστατικό του κόμματος και τις αποφάσεις των οργάνων τους», ξεκαθαρίζουν, βάζοντας τα πράγματα στη θέση τους.