Στην πρακτική τους να καταθέτουν συνεχώς εφαρμόσιμες προτάσεις για κάθε πραγματικό πρόβλημα των πολιτών, συνεχίζουν στο Κίνημα Αλλαγής, που χαίρονται να τις βλέπουν να γίνονται πράξη, όχι όμως όταν η κατάσταση έχει φτάσει στο μη περαιτέρω…

Έτσι ακριβώς έγινε και με την επίταξη γιατρών του ιδιωτικού τομέα. Η καθυστέρηση στην λήψη ενός τέτοιου μέτρου ήταν για πολλούς τραγική, ενώ ακόμα και τώρα που γίνεται πράξη, φαίνεται να μην αρκεί. Τουλάχιστον όχι για την Χαριλάου Τρικούπη, που κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, τονίζοντας πόσο σημαντικό είναι αυτή να συνοδευτεί από την επίταξη και ιδιωτικών κλινικών.

 «Επιτέλους η κυβέρνηση προχώρησε στην επίταξη υπηρεσιών ιδιωτών γιατρών για την κάλυψη των νέων Covid κλινικών στα Νοσοκομεία. Όπως είχαμε προτείνει. Κάλιο αργά παρά ποτέ! Όμως δεν αρκεί», λένε, τονίζοντας πως επιβάλλεται να προχωρήσει και στην επίταξη των ιδιωτικών κλινικών-και ιδιαίτερα των μεγάλων που έχουν πλήρεις δομές-ώστε να ανασάνει το ΕΣΥ. «Δεν μπορεί την ώρα που έχουμε διασωληνωμένους ασθενείς εκτός ΜΕΘ και λίστες αναμονής για ένα κρεβάτι, ο ιδιωτικός τομέας της Υγείας να μη μετέχει με πλήρη ένταξη στην προσπάθεια», σημειώνουν στην Χαριλάου Τρικούπη.

Πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα, ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης, τόνισε και την αδικία εις βάρος των εργαζομένων στο ΕΣΥ. «Έχει αφήσει (σ.σ. η κυβέρνηση) τους νοσηλευτές και τους γιατρούς του ΕΣΥ, με τα χειροκροτήματα», δήλωσε ο κ.Χρηστίδης, επαναφέροντας συγκεκριμένες προτάσεις της Χαριλάου Τρικούπη για μονιμοποίηση του επικουρικού προσωπικού που δουλεύει σήμερα στα Δημόσια Νοσοκομεία, ένταξη όλων των εργαζομένων στο ΕΣΥ στα βαρέα και ανθυγιεινά και χορήγηση αν μη τι άλλο ως ελάχιστη, έμπρακτη αναγνώριση της προσφοράς τους, όλων των εργαζομένων στο ΕΣΥ, του Δώρου Χριστουγέννων για το 2020.

Όσο για τις ιδιωτικές κλινικές, αφού θύμισε ότι το Κίνημα Αλλαγής έχει θέσει εδώ και καιρό το θέμα της επίταξής τους, ειδικά σε περιοχές με μεγάλο πρόβλημα, ο κ.Χρηστίδης, θύμισε με νόημα ότι η πλειοψηφία των ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους, την έχουν χάσει εκτός ΜΕΘ. Και όλα αυτά ενώ τα περισσότερα νοσοκομεία έχουν εκ των πραγμάτων μετατραπεί σε νοσοκομεία covid, μονοθεματικά, αγνοώντας τα υπόλοιπα ζητήματα περίθαλψης και νοσηλείας, ενώ τα ζητήματα που αντιμετωπίζει το προσωπικό και οι νοσηλευόμενοι είναι τεράστια.

Κληθείς να σχολιάσει δε, τη συνέντευξη του πρωθυπουργού, ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής δήλωσε επί λέξει : «Ο κ.Μητσοτάκης μπορεί να οραματίζεται την επόμενη δεκαετία. Στην πράξη, όμως, σκοντάφτει σε κάθε δυσκολία που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας». Ο ίδιος, εξάλλου, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ως τώρα δρα βλέποντας και κάνοντας, πράγμα που όπως είπε, είναι εμφανές στη διαχείριση της πανδημίας και των επιπτώσεών της στην Υγεία και την Οικονομία…