Ο ΕΜΑ σχεδόν αμέσως άδειασε τον αξιωματούχο του ο οποίςο ανέφερε σε πρόσφατες δηλώσεις του πως το εμβόλιο της AstraZeneca σχετίζεται με περιπτώσεις θρομβώσεων.

Σε στενή επαφή βρίσκεται η Κομισιόν με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων όπως ανέφερε πριν από λίγο με ανάρτησή της η Επίτροπος Υγείας της ΕΕ Στέλλα Κυριακίδου, έπειτα από τη δήλωση – βόμβα αξιωματούχου του ΕΜΑ ότι το εμβόλιο της AstraZeneca κατά του κορωνοϊού, συνδέεται σαφώς με θρομβώσεις στο αίμα.

Ειδικότερα, επισήμανε: «Σε στενή επαφή με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων σχετικά με την αξιολόγηση φαρμακοεπαγρύπνησης του εμβολίου AstraZeneca. Η αξιολόγηση αναμένεται αργά την Τετάρτη».

Πάντως, ο ΕΜΑ άδειασε τον αξιωματούχο, σημειώνοντας πως «δεν έχει καταλήξει ακόμη σε κάποιο συμπέρασμα» ως προς τη σύνδεση του εμβολίου της εταιρείας κατά του κορωνοϊού με τις θρομβώσεις, ανακοίνωσε ο Οργανισμός. Πρόσθεσε, δε, πως η αξιολόγηση βρίσκεται σε εξέλιξη, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Η επιτροπή ασφάλειας της ευρωπαϊκής ρυθμιστικής αρχής «δεν έχει ακόμη καταλήξει σε συμπέρασμα και η εξέταση βρίσκεται σε εξέλιξη», αναφέρεται σε ανακοίνωση του EMA. Κατά το Reuters, αναμένεται να πραγματοποιηθεί συνέντευξη Τύπου για το εμβόλιο της AstraZeneca την Τετάρτη ή την Πέμπτη.